Festa del vi i la verema a l’antiga

LA FESTA DEL VI I LA VEREMA A L'ANTIGA

9 de setembre de 2023 (ENLLAÇ AL PROGRAMA D'ACTES)

Festa, tradició i cultura. La Festa del Vi i la Verema a l’Antiga de Poboleda va néixer amb la voluntat de ser una festa popular, que amb els anys ha anat evolucionant fins a convertir-se en un referent i una data assenyalada a la nostra comarca.

Amb l’auge del món vitivinícola al Priorat i del sector turístic, l’interès pel món del vi també ha crescut. Davant la professionalització del sector, la demanda també ha estat més exigent, per això la festa vol ser un referent i una mostra de qualitat, on amb la participació dels diferents cellers de la DOQ Priorat es pugui donar a conèixer el treball, l’esforç, la dedicació i sobretot, l’estima, que hi ha darrere cada ampolla de vi.

L’anada a veremar a l’antiga amb els carros i les mules, la piada i el tast de vins són els actes principals de la festa que pretenen ser un homenatge als inicis d’aquesta tradició vinícola al Priorat.

La festa comença amb el repic de campanes i anant a veremar a l’antiga. En acabar la verema, es fa un esmorzar popular.

Tot seguit, a la carretera es fa la piada del raïm, que consisteix en trepitjar el raïm amb els peu nus en un cossiol per tal d'extreure'n most.

Després s’inicia la degustació de vins DOQ Priorat a les entrades de les cases pairals del carrer Major. Al mateix temps, a la Raval hi ha una fira de productes artesans.

A la tarda, actuació castellera i per acabar ball de fi de festa al casal "La Closa" i DJ al passeig de la carretera!