El Vi

A Poboleda, el cultiu de la vinya i l'elaboració de vi daten de ben antic. Ja al s. XIII, impulsats a partir de l'establiment de la comunitat de monjos cartoixans, els diversos establiments de colons al territori n'estengueren el cultiu.

Al llarg de la història, els vins de Poboleda, com els de la resta de l'actual D.O.Q. Priorat, han estat reconeguts i preuats arreu del món. No ha estat, però, fins les darreries del s.XX que se n'ha començat la modernització del cultiu i de l'elaboració.

Tant és així que fins fa encara no una dècada, l'elaboració de vi al poble es centrava en el celler cooperatiu (Cooperativa Agrícola de Poboleda) però, ara mateix, s'han multiplicat els cellers que, cadascun a partir de la riquesa i les particularitats del raïm de les seves finques, elaboren un seguit de varietats de vins, tots dins la D.O.Q. Priorat.

A data d'avui al poble hi ha onze cellers, la majoria es poden visitar prèvia reserva de data i hora.

Llista de cellers del Poble.
Subscriure a