Hemeroteca

POLLANCREDA: revista de l'Escola de Poboleda

  Amb motiu de la celebració dels 110 anys de l'escola, el mestre Vicent, sempre disposat a organitzar activitats d'interés cultural, va tenir la iniciativa de preparar diversos actes de conmemoració. Aprofitant l'avinentesa, i amb la col·laboració de força gent, va endegar aquesta publicació, que ha quedat com gairebé l'única que ha reixit al nostre poble. Hi trobareu informació sobre l'escola i la seva història, cosa que implica entrar en una part fonamental de la vida del poble i de la seva gent.

escanear0004bescanear0003b

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 LA GUERRA CIVIL A POBOLEDA, 2009

guerra_civil

Publicació aparescuda també al poble fruit del treball de diverses persones des de l'Associació de Dones de Poboleda. Té forma de revista i així es va presentar en l'acte d'homenatge organitzat a l'efecte, però no té pretenció de continuitat. Consta de tres apartats: La República a Poboleda, Les Històries dels Soldats i l'Homenatge als Combatents que encara sobreviuen que es va fer el dia 18 d'abril a la Closa. Plena de fotografies i anècdotes personals reconstrueix la història local d'un període tant significatiu de la història col·lectiva, i ho fa en gran mesura a partir dels testimonis orals de la gent que la va viure.

La podreu trobar a les botigues del poble.

 
 
 

 

 LO ViOlí: revista cultural del Priorat. Editada pel Centre d'Estudis del Priorat, Torroja

escanear0005b

El primer número va aparèixer al setembre de 2006 i neix amb la voluntat de ser un element dinamitzador de la cultura al Priorat. És obra d'una de les entitats més solvents de la nostra comarca. Hi trobareu tota mena d'articles sobre cultura, etnografia, història, vida al Priorat, tradicions... sempre amb el rigor que caracteritza al CEP.

 

Casal de l'Ajuntament - Carrer Major, 31, 43737   Torroja del Priorat. telf: 932444772;fax: 932444772; mòbil: 619108989.

  Fitxa del CEP a la pàgina de l’Institut Ramon Muntaner

  Institut Ramon Muntaner

 


 La Carxana: revista de periodicitat anual que s'edita a Albarca des de 1995.escanear0006b

Hi trobareu articles sobre la història i el patrimoni cultural o natural d'Albarca i les poblacions de la serra de Montsant, i també ressenyes de llibres relacionats amb Montsant o la comarca del Priorat.
 
La revista, que es finança amb les aportacions de l'Associació de Veïns i Propietaris d'Albarca, l'Ajuntament de Cornudella, els anunciants i particulars, es reparteix gratuïtament al poble i en alguns establiments de Cornudella i Ulldemolins. Habitualment, la podeu trobar, fins que s'esgota, a l'entrada de església.
 
Des de l'any 2006 surt la col·lecció "Els llibres de la Carxana" sobre la història i el patrimoni cultural de Montsant, a càrrec de Migdia Serveis Culturals, editorial que té la seva seu al poble i que té cura de la producció de la revista.
 
La Carxana
C/ de la Plaça 13. ALBARCA
43360 - CORNUDELLA DE MONTSANT

  c14  Darrer número de La Carxana, el 14.                  Carrutxa

 


escanear0010b.jpg 

 

ESTUDIS PRIORATINS: revista de la Secció d'Història del Centre d'Estudis Falsetans  

Publicació de divulgació de la història i altres ciències socials de l'àmit prioratí. És la revista de més rigor científic i acadèmic que es fa actualment al Priorat.

Porten publicats quatre números des de 1999.
   

        Plaça de la Quartera núm. 1. 
        43730 - FALSET (Priorat) 
        Tel. i Fax: (+34) 977 830 436 
         cefalset@tinet.org

 


 

escanear0007bAl Vent: full informatiu de la Plataforma per la Defensa del Patrimoni Natural del Priorat (PDPNP)

La Plataforma del Priorat és un col·lectiu constituït per reivindicar un altre model de gestió i de desenvolupament. Contribuïnt al debat sobre qüestions com l’ordenació del territori, l’urbanisme, les comunicacions i l’energia, des de criteris de desenvolupament sostenible, participació i respecte pel patrimoni natural i cultural

Plataforma del Priorat
Apartat de Correus, 25
43730 Falset, el Priorat
 

  plataformapriorat@alvent.net,

Coordinadora de plataformes per a la defensa del patrimoni natural i cultural.


la_veu_del_priorat_num_27

 

LA VEU DEL PRIORAT

 

El primer número d'aquesta revista va aparèixer a l'octubre de 1989 i va durar fins a mitjan de la década de 1990.

Va ser un reflex de la vida social de la comarca i al llarg de les seves publicacions es van oferir monogràfics sobre cadascun dels pobles. Al número 27, de març de 1993, Isabel Amorós va fer l'especial dedicat al nostre poble: "Poboleda, ciutat històrica i monumental".

 

 


Nota: si coneixeu altres publicacions periòdiques que no apareguin aquí, ens ho podeu fer saber des  de l'apartat "aportacions" del forum (a l'àgora) o escriure un correu apoboledaweb@gmail.com Igualment, si hem consignat alguna dada errònia us agrairem que ens ho feu saber.