PROGRAMA D'ACTES DE LA XXIII FESTA DEL VI I LA VEREMA A L'ANTIGA - 9 DE SETEMBRE DE 2023

29/08/2023

PROGRAMA D'ACTES DE LA XXIII FESTA DEL VI I LA VEREMA A L'ANTIGA - 9 DE SETEMBRE DE 2023

PROGRAMA D’ACTES (descarregable aquí)

 

Poboleda celebra aquesta festa que solemnitza la collita tal com es feia antigament, en una diada que honora la tradició vinícola de la població recreant la verema a l'antiga. Els actes tradicionals son l’eix de la festa que comença a les 7 h del matí amb el repic de campanes i s’allarga fins ben entrada la matinada.

La festa està destinada a donar a conèixer les tècniques tradicionals, els estris i els animals que s'utilitzaven antigament en la collita del raïm i en l'elaboració del vi. Però també es tracta d'una celebració que inclou el tast i la venda dels vins que es produeixen al Priorat amb DOQ, apreciats internacionalment com uns dels de més qualitat del món.

 

Repic de campanes

 • 7 h Repic de campanes des de l’Església de Sant Pere, Catedral del Priorat

 

Sortida cap a la vinya a veremar a l’antiga

 • 7.30 h Trobada davant la Cooperativa Agrícola de Poboleda. Sortida caminant cap a la vinya (30 min.), amb els carros i les mules.

 

Esmorzar popular

 • 9 h A la Closa. Esmorzar. Pa amb llonganissa i cansalada amb vi d’Unió Fruits. Venda de tiquets al mateix espai. Preu 5 €. Places limitades. Esmorzar gratuït per les persones que vagin a veremar amb els vestits tradicionals.

 

Pregó de la Festa

 • 9.45 h A la zona de la carretera. Pregó d’inici de la festa

 

Piada del raïm

 • 10 h Davant la Cooperativa, zona de la carretera. Es trepitjarà el raïm amb els peus com es feia antigament, al so de les gralles i els timbals dels Brivalls de Cornudella. Aquesta activitat està oberta a tothom que hi vulgui participar.

 

Treball de camp amb animals

 • A partir de les 10.30 h Zona de la carretera: Llaurarem amb mula, una tècnica tradicional que actualment alguns pagesos i pageses estan recuperant.

 

Tast de vins de la DOQ Priorat

 • 09.30 h A la zona de la carretera. Inici de la venda de tiquets i copa de tast de la XXII edició.

 

 • De les 11 a les 14 i de les 17 a les 20. Vint-i-set cellers de la DOQ Priorat s’instal·len a les cases pairals del carrer Major, oferint un tast de les seves varietats. Hi haurà servei de venda directa, una bona oportunitat per fer-se amb alguns dels vins més preuats internacionalment de la Denominació d’Origen Qualificada Priorat.

 

Mercat d’artesania i gastronomia

 • De 10.30 a 14.30 h. A la Plaça del Mercat. Mostra de productes del territori, atractius i de qualitat.

 

Espai Familiar

 • D’11 a 14h Al Portal. Activitats i tallers adreçats al públic més familiar, creant un espai de descans i creativitat. En aquest espai i trobareu també un canviador.

 

Escenari en viu

 • A partir de les 11 h. Al Pla de l’Església. Una zona amb música en directe amb propostes dels conjunts musicals Jazz Attack quartet i Ericah Lein Group

 

Photocall

 • De 10.30 a 14.30 h a la carretera. Emporta’t un bon record de la festa posant la teva millor cara.

 

Menjar de carrer als Food Trucks

 • De les 10.30 a les 24 h A la zona de la carretera, al costat de la Cooperativa. Durant la festa de la verema, l’oferta gastronòmica de Poboleda s’amplia amb una zona de menjar de carrer, amb propostes variades, en una zona condicionada per gaudir d’un àpat en bona companyia.

 

Actuació castellera i ball de capgrossos i gegants

 • 18 h Al Pla de l’Església. Pilars a càrrec de la Colla Castellera dels Brivalls de Cornudella, la colla del Priorat. Tot seguit, ball de capgrossos i gegants de Poboleda.

 

Concert de corda

 • 19 h A l’església. Concert amb el Trio Bellart (dos violins i un violoncel)

 

Sopar a la fresca amb música

 • De 20 a 24 A la zona dels Food Trucks. Sopar a la fresca.
 • De les 21.30 a les 23 h concert amb el grup Koemans.

 

Correfoc

 • 23 h A la carretera. Correfoc amb el Drac i diables de Poboleda.

 

Festa DJ

 • 24 h A la zona Food trucks. Fi de festa amb DJ Happy Beats, patrocinat per l’Associació de Dones, l’Associació del Drac, l’Associació Gastrocultural i l’Associació de Joves.

 

 

INFORMACIÓ PRÀCTICA

 

A Poboleda no hi ha caixer automàtic, per tant, us recomanem que porteu diners en efectiu si penseu que els podeu necessitar. Pels tiquets de degustació disposem de datàfon per poder fer pagaments amb targeta.

S’han habilitat zones d’aparcament.

La venda de tiquets de les degustacions de vi comença a dos quarts de deu del matí, però no patiu si a primera hora hi ha molta cua. L’horari del tast és prou ampli perquè podem gaudir-ne tots i totes.

Feu un consum responsable i gaudiu dels bons vins, el bon menjar i de les activitats que us ofereix la festa.

Tots els veïns i veïnes de Poboleda han col·laborat en la Festa del vi i la verema, i veureu els carrers guarnits amb decoracions especials. Gaudiu-ne i respecteu els elements exposats.

De les 20 a les 02 h a la zona de la carretera, hi haurà un punt lila, un espai de referència amb la finalitat d’informar, assessorar i acompanyar al voltant de les violències masclistes i LGTBIfòbiques. En aquest espai podreu trobar tot el material informatiu i marxandatge (xapes, polseres...) i també en cas d'emergència, "Kits d'higiene intima".

De les 19h a les 21.30 h i de les 23.30 h a les 3 h hi haurà servei de barra a la carretera a càrrec de l’Associació de Dones, l’Associació del Drac, l’Associació Gastrocultural i l’Associació de Joves.

 

 

AGRAÏMENTS

 

Veïns i veïnes del municipi, i en especial als de les cases que cedeixen els seus portals per acollir els cellers. També a l’Associació de Dones, l’Associació del Drac, l’Associació Gastrocultural i l’Associació de Joves pel patrocini de la festa Dj. I a la Clàudia Bonet @lletresdibuixades pel disseny del logotip de la festa.