Instal·lació de màquines biosaludables i renovació cistelles de basquet

18/08/2021

Instal·lació de màquines biosaludables i renovació cistelles de basquet

La pràctica d’exercici moderat ajuda a reduir l’estrès, rebaixa la sensació de fatiga i combat les emocions depressives. També ajuda al cervell a alliberar endorfines, les quals esmorteeixen els dolors corporals i faciliten els sentiments de plaer.

L’Ajuntament de Poboleda, per tal de fomentar l’exercici ha instal·lat un circuit de màquines biosaludables de gimnàstica al costat de la via saludable, a la sortida del poble, d’aquesta manera es dota de més equipaments a aquesta via millorant aquest espai públic.

Aquest circuit està composat per cinc aparells de gimnàstica dirigits a gent gran i també per a la resta de ciutadans perquè puguin disposar d’un gimnàs a l’aire lliure per tal de millorar el seu benestar i salut i converteixin aquest circuit en un espai públic de trobada i diversió.

El circuit inclou màquines per al desenvolupament de totes les parts del cos i fomentar capacitats com l’equilibri, la força, l’elasticitat, la mobilitat i l’agilitat. Les màquines són les següents:

Bicicleta: Enforteix la musculatura de les cames i el pectoral. Augmenta la funció cardiopulmonar

Genet: Enforteix la musculatura de les cames i del pectoral, permetent un complet moviment de les extremitats. Millora la capacitat cardiopulmonar.

Patins: Enforteix la musculatura dels membres superiors i inferiors i millora la flexibilitat de les articulacions. Augmenta la funció cardiopulmonar.

Roda de braços: Desenvolupa i reforça l'esquena, els colzes i els canells. Potència la coordinació de les extremitats superiors. Augmenta la funció cardiovascular.

Roda de muscles: Desenvolupa i reforça les espatlles, la cintura, els colzes i els canells. Augmenta la funció cardiopulmonar.

L’Ajuntament també ha renovat les cistelles de bàsquet de la pista poliesportiva.